Nieuws

Nieuwe circulaire hub en productiesite BC materials

iVec simuleert Circular Hub en nieuwe productiesite BC Materials

Dynamische gebouwsimulaties zullen het ontwerp ondersteunen in een zoektocht naar een low-tech filosofie.  Inertie, interne gebouwlasten en natuurlijke ventilatie zullen instaan voor een comfortabel gebouw.

Scholengroep Brussel

Molenbeekse ketjes leren spelend in oase van rust op gloednieuwe GO! Campus Ulens

Artikel GO! scholengroep Brussel.

Inhuldiging GO! bassischool Ulens en crèche in Molenbeek

Inhuldiging GO! basisschool Ulens en crèche in Molenbeek

iVec Architectuur & Energie ontwierp samen met czaar en ZAmpone een nieuwe school en crèche, samen met bouwbedrijf Dethier. Een feestelijke opening en plechtige inhuldiging ontbraken niet!

Kantoor iVec gaat richting off-grid met Sonnen…

iVec installeert zonnepanelen en batterij om het kantoor 100% zelfvoorzienend te maken in elektriciteit.

Kinderdagverblijf 't Zandlopertje

GO! Basisschool Zavelberg Kinderdagverblijf ’t Zandlopertje: eervol tweede

iVec Architectuur ontwerpt samen met czaar en ZAmpone, onder het oog van bouwbedrijf Dethier, een nieuwe basisschool en kinderdagverblijf in St. Agatha Berchem. Net geen goud.

Nieuwe GO!-basisschool en crèche in Molenbeek

Nieuwe GO!-basisschool en crèche in Molenbeek

iVec Architectuur & Energie wint samen met A33 Architecten en Zampone Architecten de Design and Build wedstrijd voor een nieuwe crèche en GO!-basisschool in Molenbeek, in een team onder leiding van Bouwbedrijf Dethier. Artikel op architectura.be.

publicatie nieuw kantoor iVec Architectuur & Energie

Publicatie nieuw kantoor iVec Architectuur & Energie

Een indrukwekkende bovenbouw in beton (vloerplaat, wanden en gevouwen dak), op een bestaande spouwmuur uit de jaren 70, daagt de postulaten van Newton sterk uit. De stabiliteit werd berekend en verzorgd door Stubeco, a.d.h.v. het 3D simulatiepakket BuildSoft. Deze laatste publiceerde een artikel over de kracht van de software, toegepast op het kantoor van iVec Architectuur & Energie.

iVec kantoor + woning

iVec bouwt eigen woning en kantoor!

iVec Architectuur & Energie (ver)bouwt eigenhandig woning met kantoor. Een gelijkvloerse woning krijgt een volledige bovenbouw in beton, met wanden en dak in plankenbekisting.

AXA Treurenberg wint MIPIM “Best Innovative Green Building”.

AXA Treurenberg wint MIPIM “Best Innovative Green Building”

Donderdag 17 maart is AXA Treurenberg verkozen tot “Best Innovative Green Building” tijdens de MIPIM awards 2016 (Assar architects – Democo – VK engineering). Het project werd ontworpen met slechts een netto energiebehoefte van 5kWh/m2j, ruim binnen de grenzen van de passiefstandaard dus. Een aanzienlijke PV installatie (op het dak en een deel van de gevel) dekt de jaarlijkse primaire energiebehoefte van 35kWh/m2j.
iVec werd samen met Crea-Tec ingezet voor de studie om het project van een passiefstandaard tot een net zero energy building te promoveren.

assistentiewoningen voor OCMW Tienen

Assistentiewoningen voor OCMW Tienen

Dethier Bouwbedrijf, Zampone architecten en iVec zijn geselecteerd voor de bouw van 30 assistentiewoningen te Kumtich, in opdracht van OCMW Tienen. De geplande start van de werken is oktober 2016, de wooneenheden zullen voldoen aan de BEN norm van 2021.

MIPIM awards

EEBIC gepreselecteerd voor MIPIM awards 2016

EEBIC werd gepreselecteerd voor de MIPIM awards 2016. De MIPIM awards is een internationale vastgoedwedstrijd en vindt plaats van 15 tot 18 maart, 2016, in het Palais des Festivals in Cannes. De award gaat naar de meest in het oog springende realisatie wereldwijd tussen alle genomineerden.
www.mipimawards.com

oplevering EEBIC

Oplevering EEBIC

Slechts 728 dagen na indiening van de bouwaanvraag werd het bedrijvencentrum vruchtvol opgeleverd en richtten reeds vele huurders hun werkplaats voor het eerst in. Een efficiënte samenwerking tussen bouwheer, aannemer en architect maakte dit op een vlotte manier mogelijk.